menu

  • 2021.08.04.

Sikeresen zárult a Kecskeméti Spartacus által rendezett Egészségfejlesztő program rendezvénye

2021. augusztus 1-jén vasárnap egészségfejlesztő rendezvényt tartott a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az EFOP 1.8.6-17-2017-00033 pályázat támogatásával.

A program és a rendezvény célja, hogyan élhetünk egészségesebb, tartalmasabb életet, a sport, a tudatos táplálkozás segítségével. A rendezvény minden korosztály számára kínált programot, bemutatva, mindig nyílik lehetőség változtatni életmódunkon, tenni saját egészségünkért.

A színes programok között szerepelt íjászat, darts, csocsó petanque és ping-pong is. Az érdeklődőknek tehát volt lehetősége megtalálni a számukra legjobban tetsző programot. Lazításként két thai masszőr hölgy egy negyedórás váll-, nyak-, fejmasszázzsal tette kellemesebbé az itt töltött időt.

A résztvevők egy táplálkozási és életmód tanácsadáson is részt vehettek, melynek része volt egy csúcstechnológiát képviselő InBody géppel történő testösszetétel mérés is. Az eredményeket természetesen egy szakember segítségével kielemezték, így mindenki személyre szabott tanácsokat kaphatott az egészsége megőrzése, vagy éppen javítása érdekében.

A jelenlévők két előadást is meghallgathattak. Az elsőt a tényekről és tévhitekről az egészséggel, testedzéssel kapcsolatban, továbbá a megfelelő formában és mennyiségben történő edzés jótékony hatásaival kapcsolatban. A második előadást Grosán Pál tartotta, aki a Kecskeméti Spartacus szenior atlétája. Előadásában szó esett, eddigi sikereiről, eredményeiről. Számos magyar bajnoki, Európa és Világbajnoki címet és helyezést tudhat magáénak. Eltökéltségével és kitartásával példát mutat kortársainak és a fiatalok számára egyaránt.

Az előadásokat követően lehetőségük volt a résztvevőknek a korábban felsorolt programokat kipróbálni valamint egy mozgalmas aerobik edzésen is részt vehettek kicsik és nagyok egyaránt. A hőségre való tekintettel a regisztráltak számára ingyenes hűtött vizet biztosítottak a helyszínen.

A Kecskeméti Spartacus számára mindig fontos volt az élsport mellett, a tömegsport, illetve az egészséges életmód propagálása. Kecskemét város lakosságának rendelkezésére állnak az egyesület létesítményei, számos programja, hogy sportoljon.

A program lehetőséget biztosít arra, hogy regionális rendezvényekkel segítsék az életmódváltozást, öregbítsék Kecskemét és a kecskeméti sportélet hírnevét.

Közel egy év alatt a Bács-Csongrád-Békés régióban 12 helyszínen összesen 24 alkalommal népszerűsítik a felnőttek számára a sportolás fontosságát illetve módját.

Külön öröm számukra, hogy bár Ujhidy Tibor kiesett a munkából, de az általa elkezdett programot, az egyesület vezetői, munkatársai az eddig megszokott színvonalon folytatni tudták.

Kapcsolódó képek