menu

  • 2021.08.16.

Forgalomelterelés a Cifrapalotánál

Városunk kiemelkedő szépségű épülete, a Cifrapalota hetek óta kordonnal van körülvéve. Dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató sajtóközleménye. 

A lezárás a színes majolikamázzal fedett pirogránit Zsolnay épületdíszek balesetveszélyes állapota miatt vált elengedhetetlenné.
A Csányi János körúton a gyalogos forgalom zavartalan biztosítása érdekében, a belső sáv lezárásával augusztus 13-tól további forgalomterelés szükséges.

Az épület felújításának előkészítése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával elkezdődött. Ennek keretében a következő hetekben a Cifrapalota felállványozása után szakrestaurátorok bontják le a pótolhatatlan, egyedi épületdíszeket. Ezek az építés óta soha nem voltak leszedve, eredeti rögzítésük az elmúlt több mint száz év alatt meggyengült. A lezárás az ősz folyamán, az épületen végzett további munkák függvényében megszűnik.

Kulturális örökségünk védelme mellett az anyagi károk elkerülése és a balesetek megelőzése érdekében kérjük a lakosság szíves türelmét, megértését és együttműködését, az esetleges fennakadásokért pedig az elnézésüket! A Kecskeméti Katona József Múzeum, Kecskemét Megyei Jogú Város szakembereivel közösen azon dolgozik, hogy városunk emblematikus épülete mielőbb ismét teljes pompájában várja a látogatókat.

A múzeum működése a körbekerítés ellenére változatlan, kiállításainkkal továbbra is várjuk kedves látogatóinkat!

Dr. Rosta Szabolcs múzeumigazgató

Kapcsolódó képek