menu

  • 2021.08.26.

Lajosmizse és Felsőlajos mutatkozik be ma a Térségi Kiállításon

Augusztus 26-án, csütörtökön 16:30-tól Lajosmizse és Felsőlajos települések mutatkoznak be a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállításon

Az idei évben Lajosmizse rendhagyó módon mutatkozik be, a legnagyobb hangsúlyt, a mindenkit érintő klímaváltozás elleni törekvés kapja.

A kiállítás keretében felvonultatják azokat a termelőket, akik a háztáji gazdaságokban, kertészetekben nevelik meg a terményeket és hagyományos technológiával, környezetbarát módon készítenek belőlük termékeket. Nem teljes a lista, hiszen nagyon sok helyi termelő követi ezt a “klímabarát” termelést, inkább egyfajta ízelítőt vonultatnak fel a kínálatból:

• Melis Testvérek – sült vaj
• Mészáros Zoltán – házi savanyúságok
• Lajosmizsei Gazdák zöldségei és gyümölcsei
• Maczkó Andrea és Forgó Zsolt – Mizsei Mannák – desszertlekvárok
• Bagó István – fajtamézek
• Szőrös és Kisjuhász Kertészet – citrom és a település legnevesebb gyümölcse sem marad ki a sorból, a Lajosmizsei Szamóca

A települési bemutatkozó napon igyekeznek felhívni a figyelmet a településen megvalósítás alatt lévő zöld programokra is.

Fotókon bemutatják, hogy miként újul meg a városközpont a zöldítés szellemében.

Láthatják a látogatók hogyan fest ma a belvárosban lévő több, mint 3,5 hektáros vízfelületű szikes tó környezete.

A kóstoltatás keretében a híres városi szamócalekvár mellett a Szőrös és Kisjuhász Kertészet kínálatában megtalálható szamócalevet is meg lehet ízlelni augusztus 26-án csütörtökön 16:30 órától.

Felsőlajos baromfi termékek, méz és a Márka Üdítőgyártó Kft. üdítőital kóstolójára invitálja az érdeklődőket, mialatt Tóthné Kucsera Valéria horgolás bemutatót tart.

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

 

Kapcsolódó képek