menu

  • 2021.08.31.

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a Kecskeméti Nemzeti Színház

Alighogy lezárult a 2020/21-es évad, máris teljes erőbedobással készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az új, jubileumi évadára.

125 éve a város szívében – ez a jelmondat emlékezteti a társulatot és a nézőket egyaránt arra, hogy egy különleges esztendő áll a Kecskeméti Nemzeti Színház előtt. Ezt tükrözi a teátrum idei repertoárja is:

 

Nagyszínház:

Lévay Szilveszter – Michael Kunze: Elisabeth musical (Bemutató: 2021. október 15., rendező: Szente Vajk)

Kálmán Imre – Julius Brammer – Alfred Grünwald: A cirkuszhercegnő operett (Bemutató: 2022. január 7., rendező: Eszenyi Enikő)

William Shakespeare: Rómeó és Júlia színmű (Bemutató: 2022. március 18., rendező: Szente Vajk)

Erkel Ferenc – Egressy Béni: Bánk bán opera + Erkel Ferenc – Barta Dóra: Bánk bán balett (Bemutató: 2022. április 15.)

 

Gyermekelőadások:

Tóth Kata – Varga-Huszti Máté: A jegesmedve szerelMese klímamese (Bemutató: 2021. november 4., rendező: Cseke Péter)

Gulyás Levente – Szente Béla: Rigócsőr király zenés mesejáték (Bemutató: 2022. január 26., rendező: Sipos Imre)

 

Kelemen László Kamaraszínház

Ray Cooney – Tony Hilton: 1×3 néha 4 vígjáték (Bemutató: 2021. október 22., rendező: Szerednyey Béla)

Agatha Christie: Pókháló krimi (Bemutató: 2022. január 8., rendező: Sipos Imre)

Thornton Wilder: A mi kis városunk színmű (Bemutató: 2022. március 11., rendező: Ilja Bocsarnikovsz)

Petőfi Sándor: Tigris és hiéna történeti dráma (Bemutató: 2022. április 29., rendező: Pataki András)

 

Ruszt József Stúdiószínház

Karinthy Ferenc: Gellérthegyi álmok, Dunakanyar két egyfelvonásos (Bemutató: 2021. szeptember 21., a magyar dráma napja, rendező: Nagy Viktor)

Georg Büchner: Leonce és Léna színmű (Bemutató: 2021. november 19., rendező: Kovács Lehel)

Kecskeméti Törvényszék:

Ferdinand von Schirach: Terror tárgyalótermi dráma (Bemutató: 2021. november 12., rendező: Cseke Péter)

 

Továbbra is műsoron marad:

● Bernard Slade: Jövőre, veled, itt 2. romantikus vígjáték
● Woody Allen: Férjek és feleségek komédia
● Charles Perrault – Grimm testvérek: Hamupipőke mesebalett

 

Társulati tagként üdvözölte Cseke Péter igazgató úr Horváth Alexandrát, Jankovics Annát, Járai Mátét, Koller Krisztiánt, illetve a Cseke-osztály nyáron diplomázott színművészeit, Szabó Dorottyát és Varga-Huszti Mátét. A 2021/22-es évadban vendégművészként szerepel Kecskeméten Polyák Lilla, Nagy Sándor, Kovács Gyopár, Gyuriska János, Hartai Petra, Mucsi Kristóf és Varga Zoltán.

A 9. évadát kezdő Kecskemét City Balett ugyancsak bővült: Pavleszek László és Salvatore Paonessa táncművészként, Bakonyi Jusztina és Hoffmann Luca pedig gyakornokként csatlakozott a színház tánctagozatához.

Az évadzáró társulati üléshez hasonlóan ezúttal is beszámolhatott Cseke Péter igazgató úr több díjazottról. Magyarország nemzeti ünnepe, augusztus 20. alkalmából Áder János köztársasági elnök kecskeméti művészeket részesített rangos elismerésben:

Csapó Virág színművésznő nagyfokú szakmai alázattal végzett színművészi tevékenysége elismeréseként, Csombor Teréz színművésznő pedig példaértékű színművészi tevékenysége, prózai és zenés darabokban nyújtott emlékezetes alakításai elismeréseként kapott Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulatának szolgálatában végzett több évtizedes munkája méltatásaként Kertész Katalin, a kelléktár vezetője Magyar Bronz Érdemkeresztet kapott.

A XI. Magyar Teátrum Nyári Fesztivál Díjátadóján továbbá a legjobb női főszerepért járó díjat társulatunk színművésznője, Danyi Judit vehette át a Szarvasi Vízi Színházban, ahol a Jövőre, veled, itt 2. című romantikus vígjátékkal vendégszerepelt a társulat.

Az első premierig már nem kell sokat várnia a kecskeméti közönségnek, Karinthy Ferenc születésének 100. évfordulója alkalmából a Gellérthegyi álmok és a Dunakanyar című egyfelvonásosokat szeptember 21-től láthatják a nézők a Ruszt József Stúdiószínházban, míg az első nagyszínházi bemutató az Elisabeth című musical lesz, amely október 14-én, a színház születésnapján díszelőadásként debütál.

 

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Kapcsolódó képek