menu

  • 2021.09.20.

“Maradj egészséges, közlekedj biztonságosan!”

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a főtéren várták az érdeklődőket az Autómentes Nap alkalmából.

Az immár 20 éves European Mobility Week – Európai Mobilitás Hét –keretein belül Kecskemét főterén rendezték meg 2021. szeptember 19-én az Autómentes Nap-ot, melynek eseményeit a „Maradj egészséges, közlekedj biztonságosan!” jelmondat kísérte végig.

Több éves sikeres együttműködés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos játékos foglalkozásokat tartottak. Bozóné Soós Marianna címzetes r. alezredes és Pestiné Zélity Brigitta címzetes r. őrnagy a bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokat kisgyermekeknek színezős, rajzos formában, a nagyobbaknak a korosztályuknak megfelelő speciális feladatokkal, felnőttek számára pedig nehezített fejtörők segítségével közvetítették.

Az érdeklődők találkozhattak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum elnevezésű, speciális prevenciós célokat szolgáló járművel, ahol az eredményesen működő OVI-ZSARU, DADA és ELLEN-SZER gyermek- és ifjúságvédelmi programokról tájékozódhattak.

A biztonság megőrzése, erősítése céljából szervezett programok iránt érdeklődők a „BikeSafe” kerékpár-regisztráció segítségével gondoskodhattak arról, hogy biciklijük mindig biztonságban legyen.

 

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • A közlekedés során is fokozottan figyeljenek a fogyatékkal élőkre, segítsék őket!
  • Eltévedt, magatehetetlen személy számára biztosítsák az elvárható segítséget!
  • Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen! Eltűnésük vagy eltulajdonításuk „kulcsrakész” segítséget adhat – pontos lakcímmel, autórendszámmal – az esetleges visszaéléshez.

 

Forrás: police.hu

Kapcsolódó képek