menu

  • 2021.10.13.

Pénteken Elisabeth premier a Kecskeméti Nemzetiben!

Izgatottság, várakozás, kemény munka és ünnepi hangulat – röviden így tudják összefoglalni, mi hatja át ezeket a napokat a Kecskeméti Nemzeti Színház falain belül.

Október 14-én 125 éves lesz a csodás épület – a jeles napot az Elisabeth című szuperprodukció díszbemutatójával ünneplik. Október 15-én pedig megtartják a Szente Vajk rendezte musical premierjét a nagyközönségnek is.

1892-ben I. Ferenc József apostoli magyar király és Erzsébet királyné császári és király felségek királlyá koronázásának 25. évfordulója alkalmából döntött úgy Kecskemét város tanácsa, hogy színházat épít, amelyet 1896-ban adtak át. Avatásán Ferenc József és felesége is részt vett, emléküket tábla is őrzi a színház aulájában. Az évforduló méltó megünneplésére Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musicalét választotta a társulat.

5+1-es felnőtt bérlettel rendelkező nézők az elkövetkezendő hetekben mindenképp látni fogják a Sisi élettörténetét elmesélő darabot, de az előadásokra jegyek ugyancsak vásárolhatók, akár már most hétvégére!

A fiatal Sisi megformálója Kovács Gyopár/Bori Réka, az érettebb Elisabeth-ként pedig Polyák Lillát/Bori Rékát láthatja a közönség. Ferenc Józsefet Orth Péter, Luigi Luchenit Szemenyei János alakítja, míg a Halál gyönyörű dalait Koltai-Nagy Balázstól hallhatjuk. A teljes szereposztás itt található.

Kövesse a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közösségi oldalait, hogy extra tartalmaikon keresztül betekintést nyerjen a kulisszák mögé, hogyan készül társulatuk erre a grandiózus produkcióra!

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
6000 Kecskemét, Katona József tér 5.
Jegyinformáció: +36 76 501 174
E-mail: szervezes@kecskemetinemzeti.hu

Kapcsolódó képek