menu

  • 2022.01.14.

Elindult az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Elindult az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt Kecskeméten

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt kapcsán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott közel 1,019 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósul meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.

A 100%-os támogatási intenzitású pályázat keretében Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata 1.019.000.000 Ft támogatást nyert különböző önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére. A TOP-6.5.1-19-KE1-2020-00001 azonosító számú „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projektnek köszönhetően, Kecskeméten 4 köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó intézmény 10 feladatellátási helyén, 12 önkormányzati tulajdonú épület energetikai fejlesztése valósul meg.

A fejlesztések az alábbi intézményeket érintik:

Corvina Óvoda
– Ceglédi Úti Óvodája „A” „B” és „C” épületei (6000 Kecskemét, Ceglédi út 5.)
– Ifjúság Úti Óvodája (6000 Kecskemét, Ifjúság útja 1.)
– Nyitra Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Nyitra u. 4.)
– Forradalom Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Forradalom utca 3.)

Ferenczy Ida Óvoda
– Mátis Kálmán Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Mátis Kálmán utca 4.)
– Szabadkai Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Szabadkai utca 1/a.)

Kálmán Lajos Óvoda
– Széchenyi Sétányi Óvodája (6000 Kecskemét, Széchenyi sétány 1.)
– Lánchíd Utcai Óvodája (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 16.)

Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága
– Csipcsirip Bölcsőde (6000 Kecskemét, Forradalom utca 5.)
– Aranyhaj Bölcsőde (6000 Kecskemét, Lánchíd utca 14.)

2021. év végén megkötésre kerültek a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai Utcai Óvodája és az Aranyhaj Bölcsőde energetikai korszerűsítésére vonatkozó vállalkozási szerződések, melynek köszönhetően megkezdődhetnek az épületek kivitelezési munkái. A további 8 intézményi feladatellátási helyszín vonatkozásában a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárások jelenleg folyamatban vannak, azok eredményes lefolytatását követően várhatóan 2022. második felében mindenhol megindulnak a kivitelezési munkálatok.

A projekt keretében megvalósul valamennyi épület utólagos homlokzatszigetelése, utólagos magastető szigetelése, utólagos padlásfödém szigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítésére is sor kerül. A beruházás megoldja az évek óta esedékes állagmegóvási problémákat, költségcsökkenést eredményez, valamint a felhasznált energiamennyiség mérséklődése csökkenti a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a környezet- és klímavédelmi célok eléréséhez.

További információ kérhető:
Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala
Fejlesztéspolitikai Iroda, Projektkoordinációs Osztály
Elérhetőség: 06-76/513-513, palyazat@kecskemet.hu

 

 

Kapcsolódó képek