menu

  • 2022.02.21.

Tanyás akció Kecskemét peremterületén

A megyeszékhelyi kapitányság munkatársai nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a külterületen élők biztonságban érezzék magukat.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai 2022. február 17-én 9 óra és 17 óra között ellenőrzést tartottak a megyeszékhely illetékességi területén lévő tanyás területeken: Helvécián, Ballószögön, Orgoványon, Ágasegyházán, Jakabszálláson, Fülöpjakabon, Kunszálláson és Városföldön.

Az akció célja a külterületek közbiztonságának megőrzése, javítása, a bűncselekmények, szabálysértések megelőzése és visszaszorítása volt. A rendőrök felkeresték az egyedül élő időskorúakat, és elbeszélgettek velük az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, a vagyonvédelem fontosságáról.

Az egyenruhások ellenőrizték a természetvédelmi területeket, az esetleges jogsértő tevékenységek megakadályozása, felderítése érdekében.

Az akció kiterjedt a közlekedők és a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzésére, az ittas vagy engedély nélkül vezetők kiszűrésére.

A célzott ellenőrzés során a rendőrök elfogtak egy körözött személyt, valamint 2 közigazgatási bírságot szabtak ki.

 police.hu

Kapcsolódó képek