menu

  • 2022.03.09.

A hideg idő ellenére is pénteken elkezdődik a tavasz!

Három héten át minden a tavaszról és a kultúráról szól Kecskeméten, hiszen két nehéz év után végre újra eredeti formájában rendezheti meg a Hírös Agóra és a város kulturális intézményei, művészeti műhelyei a Kecskeméti Tavaszi Fesztivált.

Az összművészeti rendezvénysorozat a hagyományokra építve mutatja fel a helyi művészeti és kulturális értékeket, a legnívósabb programokat hozva el a közönség számára.

A Hírös Agóra a 37. Kecskeméti Tavaszi Fesztiválra három monumentális produkcióval készül

2022. március 11-én, pénteken 19 órakor a KECSKEMÉTI SZIMFONIKUS ZENEKAR nyitókoncertjére várják az érdeklődőket.

A koncerten Hollókői Huba vezényletével elhangzik:
Pécsi József: Petőfi nyitány
Edvard Grieg a-moll zongoraverseny
Johannes Brahms 3. szimfónia

Közreműködik: Fülei Balázs – zongora

 

2022. március 15., kedd 19 óra a  Dunaújvárosi Bartók Táncszínház és a Varidance fergeteges táncszínházi produkcióját mutatják be!

JÁNOS VITÉZ
ahogy még nem láttuk.

A 2021-es év legkülönlegesebb darabja.
Az 1904-es Kacsóh Pongrác által megzenésített darab hangszerelését Szirtes Edina „Mókus” alkotta meg és a kultikus „Ferenczi György 1-ső Pesti Rackák” zenekarának tagjaival kiegészülve adják elő.
Bepillantás az előadásba:

2022. március 30. szerda 19 óra
CARL ORFF: CARMINA BURANA SZUPERKONCERT

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Budapesti Akadémiai Kórustársasággal és a Kodály Iskola Aurin és Miraculum kórusával kiegészülve a Fesztivál záróakkordjaként Carl Orff leghíresebb művét szólaltatja meg.
A koncerten Hollerung Gábor Liszt Ferenc – díjas karmester, érdemes művész vezényel.
Az előadáson közreműködik:
Rácz Rita-szoprán
Haja Zsolt-bariton
Szerekován János-tenor

Kísérő rendezvények:

PETŐFI ÉS A HÍRÖS VÁROS
A Kecskeméti Képzőművészek Közösségének kiállítása
Kecskemét, – bár 1368-ban említik először Nagy Lajos király egyik oklevelében – valószínűleg már a Krisztus előtti időkben lakott hely volt. Átvészelve a történelem megpróbáltatásait, a tatárjárást, rác betörést, szovjet megszállást és nem hogy elpusztult, de folyton újjászületve növekedni tudott. Mi a titka az itt élő emberek szívós kitartásának, a város sajátos szellemiségének, amely Petőfit is megihlette, sőt annyira meghatotta, hogy szülővárosának nevezte. A kiállítás keretében a művészet eszközével keressük a titkot és próbáljuk átérezni a felelősséget a nagy elődök által létrehozott kulturális történelmi örökségünk iránt. A művészeknek ajánlott téma: minden ami Petőfi és minden ami Kecskemét, de főleg ahol a kettő találkozik.

Látogatható: március 11 – 31-ig, naponta 10-18 óráig

 

TAVASZVÁRÓ
2022. március 11-20. egyedi kézműves termékekkel, házi készítésű finomságokkal várják kiállítóik a látogatókat a Deák téren!

 

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjairól további információt a Fesztivál honlapján talál: https://kecskemeti-tavaszi-fesztival.hu/

 

Szeretettel várják Önöket!

 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft.
Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3.
www.hirosagora.hu

 

Kapcsolódó képek