menu

  • 2022.03.16.

Asztalitenisz Női NB-I. tavaszi csoportforduló

2022. március 14-én, hétfőn került sor Kecskeméten a Spartacus Asztalitenisz Csarnokában a tavaszi csoport mérkőzések lejátszására.

Négy csapat képviseltette magát az előrehozott forduló mérkőzésein.

Asztalitenisz Női NB-I. csapatbajnoki csoportmérkőzések 2022.03.14.  

Kecskemét, Széchenyi sétány 11. Asztalitenisz csarnok

ATSK Szeged – Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – KESI II. 3/7

Győztesek: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 2/2, Szabó Anita 3/1, Galamb Nóra 1/0
Farkas –Polónyi 1/1.

Győztesek ATSK Szeged: Pelyva Boglárka 3/2, Hangai Flóra 3/1, Erdélyi Blanka 2/0,
Szögi Szonja 1/0, Erdélyi-Szögi 1/0

2021/2022-s bajnokság női NB-1. Dél – Keleti csoportjának tavasz összevont fordulójára került sor Kecskeméten. A csoportban 4 csapat van. ATSK Szeged, ASE Orosháza II., Statisztika Utánpótlás Akadémia II. és a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér II.

Kecskeméti csapatnak az első mérkőzésére 10 órakor került sor az ATSK Szeged ellen. Magabiztos játékkal Farkas Szilvia és Polónyi Nóra minden mérkőzését megnyerte a fiatal Szegedi csapat ellen. Az eredmény tükrében cserére is volt lehetőségünk. Galamb Nóra (11 éves) játéklehetőséget kapott, ahol nagyon jó játékkal még szettet is tudott nyerni a Szegediek legjobbja ellen. Szabó Anita bátran játszva nyerte meg azt a mérkőzést, amelyben esélyes volt.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér –  KESI II. – A.S.E. Orosháza II: 8/2

Győztesek: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 2/2, Szabó Anita 1/1, Galamb Nóra 3/1
Farkas –Polónyi 1/1.

Győztesek A.S.E. Orosháza II.: Bényei Nelli 3/1, Farkas Izabella 3/1, Vadász Réka 3/0,
Vadász – Bényei 1/0.

A folytatásra 13 órai kezdéssel került sor. A soron következő ellenfél A.S.E. Orosháza II. csapata volt. A csapatok között, akik a négyes tornában részt vesznek az orosházi a legfiatalabb.  Galamb Nóra kezdőként játszott a mérkőzésen. Győzelemmel hálálta meg a szerepeltetését a fiatal Kesi-s versenyzőnk, közel volt két mérkőzés nyeréséhez. Farkas és Polónyi könnyedén nyerte a mérkőzéseit. Szabó Anita csereként állt be és sima győzelmet könyvelhetett el.

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – KESI II. – Statisztika Utánpótlás AK. II: 7/3

Győztesek: Polónyi Nóra 3/3, Farkas Szilvia 3/3, Márkus Enikő 3/0, Farkas –Polónyi 1/1.

Győztesek Statisztika Utánpótlás AK. II.: Jakab Orsolya 3/1, Dohoczki Nóra 3/1,            Kemecsei Linda 3/1, Dohoczki-Kemecsei 1/0

A nap harmadik mérkőzésére 16 órakor került sor. A csoport első két helyezett csapata találkozott. A tét a csoportelsőség volt. Lányaink nem bíztak semmit a véletlenre, már a párosban szinte lesöpörték a Statisztikás lányokat. (3, 4, 5, 3/0 ide). A folytatásban Farkas és Polónyi nem talált legyőzőre. Márkus Enikőnek sérülés miatt fel kellett adnia a mérkőzéseit. Farkas Szilvia a mai nap 12. mérkőzését játszotta utoljára, amiben a döntő szettben sikerült a győzelmét elkönyvelni.

Fodor Miklós edző: A versenynaptárunk telitett és még ehhez jönnek Polónyi Nóra Nemzetközi versenyei. A csoportból voltak érintettek, akik eredeti időpontra kiírt csoportmérkőzésnek az időpontjában Nemzetközi versenyen képviselik a serdülőválogatottat (Polónyi, Dohoczki). Sikerült találni új időpontot 2022.03.14. (hétfő) Versenyzőink küzdésből versenyzésből jeles re vizsgáztak. Galamb Nóra élete első NB-s mérkőzésén szerepelt, tisztességgel helyt állt és még győzelmet is könyvelhetett el.
Csapatunk csoport elsőként jutott be a 1-8. csapatok rájátszásába, amely Győrben várható 2022.04.23-24-én.

 

Kapcsolódó képek