menu

  • 2022.04.27.

A Cifrapalota heti programjai

A Cifrapalota heti rendezvényei a Magyar Géniusz vándorkiállítás égisze alatt szerveződnek.

Ajándékozz élményt Anyák napjára!

Várják az édesanyákat és gyermekeiket 2022. 04. 30-án, szombaton 14:00 órára különleges Anyák napi workshopjukra! A program rendhagyó tárlatvezetéssel kezdődik a nőiesség témakörében. Az újonnan nyílt Magyar Géniusz kiállítást végigjárva megismerhetik a résztvevők a magyar történelem és művészet női motívumait, értékeit.

Ha érdekelnek az ékszerek és kíváncsi vagy mit hordhatott egy rangos, elit hölgy a késő bronzkori Európában vagy megcsodálnád a női ruhák gyönyörű népi motívumait, akkor ott a helyed!

A tárlatvezetés után Székely Zsófia, a Sofistica design tulajdonosa vezeti be a résztvevőket az ékszerkészítés világába. Zsófi kézi kivitelezésű ékszerei a legkülönbözőbb technikákkal, színkombinációkban és méretekben készülnek süthető gyurmából, így bárki könnyedén találhat köztük kedvére valót. A workshopon a résztvevőknek lehetősége nyílik saját ékszerük megtervezésére és elkészítésére.

Várják nyitott tárlatvezetéseikre a vendégeket!

Minden szombaton, így április 30-án is szerveznek nyitott tárlatvezetést a Magyar Géniusz vándorkiállításon, ahol a vendégek olyan kuriózumokat tekinthetnek meg, mint pl.: Csontváry, Rippl-Rónai, Mednyánszky, Vasarely, Erkel aranykoszorúja, Kossuth úti táskája, Gárdonyi naplója, honfoglaláskori tarsolylemezek, bronzkori aranyak, és a többi 150 kiemelkedő műtárgy a vidéki múzeumok legféltettebb kincsei.

További részletek ITT.

Kecskeméti Katona József Múzeum
6000 Kecskemét, Bethlen krt. 1.
+36 (76) 481 350