menu

  • 2022.07.04.

Neumann János egyetem Öveges József Szakkollégium

Lezárta a hazai és határon túli magyar nyelvű szakkollégiumok támogatása programját a Neumann János Egyetem Szakkollégiuma


A Nemzeti Tehetség Program “Fejlődjünk közösen!” a Neumann János Egyetem Öveges József Szakkollégiuma működésének támogatása, pályázati program keretében vissza nem térítendő támogatásban részesítette az Egyetem szakkollégiumát. A támogatott pályázati programjának azonosító száma: NTP-SZKOLL-20-0037, a támogatás mértéke: 3.863.000 Ft.

A “Fejlődjünk közösen!” a Neumann János Egyetem Öveges József Szakkollégiuma működésének támogatása címet viselő program 2021. január – 2022. június közötti időszakban valósult meg az Intézmény Öveges József Szakkollégiumában. A pályázat célja a Szakkollégium népszerűsítése, a szakkollégisták tehetséggondozása, szociális érzékenyítése és a szakkollégiumi csapatkohézió elmélyítése volt. A programokat az említett céloknak megfelelően alakították ki a szervezők. További célokként tűzték ki maguknak, hogy a Szakkollégium tagjai szakmailag fejlődjenek, skill-ekre is hangsúlyt fektessenek, kiemelve az együttműködés készségének fejlesztését, közösség építését.

Az időszak alatt a Szakkollégium rendezett vitaesteket, melyekre a Neumann János Egyetem két kiemelkedő oktatóját, Dr. Weltsch Zoltán tudományos rektorhelyettest, valamint Dr. Kovács Lórántot, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánját hívták meg. A szakkollégisták mellett az Intézmény hallgatói és más érdeklődők is részt vehettek az innovációról, valamint az energiatárolásról szóló beszélgetésen.

A szakkollégisták két 15 órás szakszemináriumon is gyarapíthatták tudásukat: Mobil alkalmazások fejlesztése vizuális eszközökkel címmel Dr. Johanyák Zsolt Csaba, Üzleti kommunikáció címmel Ádámné Dr. Major Andrea, az Öveges József Szakkollégium vezetője tartott képzést. A hallgatók szociális érzékenységének fejlesztésének elősegítésében Dr. Balog Gábor, a Terror Háza Múzeum történésze tartott előadást, valamint a Láthatatlan Kiállítás munkatársai is „házhoz hozták a tárlatot”, melyet bárki megtekinthetett a GAMF Kar aulájában. Mindezeken túl érzékenyítő programokon is részt vehettek a hallgatók. A szakmai előadások, szemináriumok mellett a szervezők a csapatépítésre is hangsúlyt fektettek: a projektet egy paintball háborúval zárták.

“Fejlődjünk közösen!” a Neumann János Egyetem Öveges József Szakkollégiuma működésének támogatása projekt a Nemzeti Tehetség Program, valamint a Miniszterelnökség támogatásával valósult meg.

 

Neumann János Egyetem

Kapcsolódó képek