menu

  • 2022.07.11.

Blaszák Lilla negyedik helyezett az IWGA Világjátékokon

Megkezdődött a nem olimpiai sportágak legrangosabb eseménye, amelynek Birmingham (USA) ad otthont 2022.július 7-17. között.

A búvárúszás versenyszámai rögtön az első két napon lezajlottak és magyar vonatkozásban kimagasló eredmények születtek: a nemzeti válogatott 4 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérmet szerzett. Blaszák Lilla a BÁCSVÍZ KVSC versenyzője hatalmas egyéni csúccsal a negyedik helyen csapott célba 400 méteres felszíni úszás versenyszámban.

– Hatalmas kő esett le a szívemről, hiszen a legrangosabb versenyen már részt venni is nagy dicsőség, pláne, ha mindezt jó eredménnyel is zárja a sportoló. Lilu esetében most pont ez történt: szabadkártyával jutott ki, csak májusban derült ki, hogy ő is tagja lett a magyar delegációnak. Talán ennek is köszönhető, hogy sokkal higgadtabban, lazábban állt a feladathoz, nem nyomasztotta teljesítési kényszer. A négyévente megrendezett versenyen mindig nagy pszichés teher van a sportolókon, ha nem sikerül jó eredményt elérniük, újabb négy évig kell dolgozni a következő megmérettetésig. Liluban benne volt a munka, hiszen a világbajnokságra eleve készült, így nem volt veszíteni valója. Nagyon szép, érett versenyzést láttunk tőle és egy hatalmas egyéni csúcsot 400 méteres felszíni úszásban, ami csupán 4 tizedmásodpercre maradt el a felnőtt országos csúcstól. Bízom benne, hogy a sportforma és a higgadtsága kitart a világbajnokságig is. – nyilatkozta Szabó László edző.

Blaszák Lilla már a kolumbiai Caliban van, ahol 2022. július 18-23 között kerül lebonyolításra a Felnőtt Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokság.

Edzők: Szabó László, Juhos Gergely, Jaksa Milán, Varga Zsolt

Kapcsolódó képek