menu

  • 2022.07.26.

Blaszák Lilla kétszeres ezüstérmes a búvárúszó világbajnokságon

Tovább folytatta kiváló szereplését Blaszák Lilla, a BÁCSVÍZ KVSC uszonyosúszója.

A Caliban (COL) 2022.07.19-24. között megrendezett felnőtt világbajnokságon a nemzeti váltó tagjaként a dobogó második fokára állhatott 4×100 méteres felszíni úszás és 4×200 méteres felszíni úszás versenyszámokban. A magyar csapat minden várakozást felülmúlva az éremtáblázat tetején végzett.

– Kérdőjelek voltak bennünk Lilu világbajnoki szereplését illetően. A két héttel ezelőtti világjátékokra jó formában érkezett, látszott, hogy „benne van a munka”. Ezt a formát átmenteni két héttel későbbre borzasztóan nehéz, legtöbbször szerencse is kell hozzá. Nos ez a feladat bonyolódott tovább a helyi adottságokkal: Cali 1100 méteren fekszik a tengerszint felett, sajátos éghajlattal. Mindezek tetejébe nyitott medencében zajlott a verseny, amihez mi nem vagyunk hozzászokva. Az adott körülményekhez kellett alkalmazkodnia Lilunak szűk másfél hét alatt. Rövidebb távokon egyértelműen látszott, hogy a gyorsasága még nem kopott a formaátmentés alatt, talán a hosszabb távok voltak azok, amelyeknél már kijött a fáradtság, de ezt a magaslat és a nyitott medence számlájára írjuk. A két váltóban remek teljesítményt nyújtott, megmutatkozott, hogy a csapatért minden erőtartalékát mozgósítani képes. Összességében nagyon elégedettek vagyunk Lilunak az elmúlt három hétben mutatott teljesítményével, jól látszott, hogy nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is kezd beérni az élmezőnybe – értékelt Juhos Gergely szakosztályvezető.

A fő versenyek után az augusztus a pihenés jegyében telik a búvárúszóknál, majd szeptemberben kezdetét veszi az új felkészülési idény.

Edzők: Szabó László, Juhos Gergely, Jaksa Milán, Varga Zsolt

Eredmények:

2. hely:
4x100m női felszíni váltóúszás 2:40,54 Suba Sára – Varga Krisztina – Senánszky Petra – Blaszák Lilla
4x200m női felszíni váltóúszás 6:11,54 Suba Sára – Varga Krisztina – Szabó Anita – Blaszák Lilla

4. hely:
400m felszíni úszás 3:22,12

5. hely:
200m felszíni úszás: 1:31,91

10. hely:
800m felszíni úszás 7:21,16

Gratulálunk! További sikeres felkészülést és versenyzést kívánunk!

 

Kapcsolódó képek