menu

  • 2022.08.31.

Népi Iparművészeti Gyűjtemény – szeptemberi programajánló

Szeptemberben is szeretettel várják a látogatókat. Állandó kiállításaik mellett 3 időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

TENGELYBEN MARADNI
Bánföldi Ferenc népi iparművész fazekas kiállítása
Autodidakta módon, könyvek, fotók segítségével kezdte tanulni a fazekasságot, később több mesterrel is dolgozott együtt, ott sajátította el a szakma fortélyait. 18 éve a kecskeméti Kandó Kálmán Technikum oktatója és a tanműhely műszaki vezetője.
A kiállítás 2022. szeptember 24-ig látogatható.

 

FÁBA FARAGOTT TÖRTÉNELEM
Répás János, a Népművészet mestere fafaragó szobrai
Répás János sokféle anyaggal kísérletezett, rézzel, agyaggal, ólommal és különböző fémekkel, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája a „A szőlő művelése” c. sorozat volt, majd elkészült a „Honfoglalás” című szoborcsoportja : Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

 

MEGTARTÓ HAGYOMÁNY
Kiállítás Fekete Erzsébet népi iparművész hímzéseiből
Az életmű-kiállításban hercegszántói, komádi, békési, sárközi, höveji, drávaszögi, kalocsai, zoborvidéki, rábaközi és széki hímzéseket, valamint kecskeméti és félegyházi subahímzéseket mutatnak be. Látogatható 2022. szeptember 24-ig

 

BATIKOLÁS
A hideg festékes tie dye módszerrel rendkívül szép, színes pólókat és táskákat tudunk készíteni. A foglalkozáshoz kérik , hogy vigyenek magukkal  1 db kimosott, 100%-os pamut pólót, trikót vagy vászontáskát. Részvételi díj: 1000,-Ft.
Családi programként ajánlják, szeptember 10-én szombaton kerül megrendezésre.
Jelentkezni lehet: 76/327-203, muzeum.nepiipar@gmail.com

Az iskolás és óvodás csoportokat a Szüret és a Kukoricafosztó múzeumpedagógiai foglalkozásukra várják ebben a hónapban!

 

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

 

Kapcsolódó képek