menu

  • 2022.11.22.

Európai Hulladékcsökkentési Hét a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Hordja Ön is a legmenőbb színházas holmikat!

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva exkluzív színházi relikviákat gyártott varrodájában. Az egyedi hátizsákokra, neszeszerekre, retikülre a teátrum Facebook-oldalán lehet szert tenni adományért cserébe, amellyel a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogathatják a színházbarátok.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház újra harcba száll a fenntarthatóbb jövőért, ezúttal is csatlakozva az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amelynek idei témája a textil.

Gondolta volna, hogy a hajdanán Rómeó és Júlia, a Cirkuszhercegnő vagy épp az Elisabeth előadások alkalmával használt, megmaradt textilekből valódi ereklyék születhetnek? Valljuk be, mind álmodozunk arról, hogy magunkra ölthetjük Elisabeth, Fedóra hercegnő vagy Mercutio jelmezét. A színház varrodájában készült táskákon, neszeszereken, retikülön könnyen felismerhetően köszönnek vissza az adott produkció motívumai, így a színházrajongók kedvenc előadásai tovább élhetnek.

A november 21-27. között zajló jótékonysági adománygyűjtés keretein belül bárki megszerezheti ezeket az egyedi termékeket.

Az említett jelmezeket olyan közkedvelt színművészek viselték a Kecskeméti Nemzeti Színház előadásaiban, mint Szemenyei János, Orth Péter, Horváth Alexandra vagy Jankovics Anna. Az eredeti jelmezek tervezői Kovács Yvette Alida és Szűcs Edit. Az anyagokból készült, adománygyűjtésre bocsátott termékeket pedig Bertalan Henriett, a színház jelmezraktáros-szabász munkatársa készítette.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében továbbá a színház varrodájának dolgozói tippekkel, szabásmintákkal szolgálnak majd a hét folyamán, amellyel a színház célja, hogy a zöldülni vágyók otthonaikban is könnyedén, néhány lépésből elkészíthessék saját tárgyaikat a megunt textíliákból.

Mindez további jótékony ügyet is szolgál: az adománygyűjtés keretein belül befolyt összeggel a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogathatják a nézők.

A hátizsákokért, neszeszerekért, retikülért, ökotasakokért a teátrum Facebook-oldalán, az adott poszt alatt, kommentben lehet jelentkezni. Egy-egy termék a legmagasabb összeget ajánló adományozóé lesz.

Csatlakozzon Ön is és mutasson példát! Cselekedjen ma egy tisztább és fenntarthatóbb jövőért, az élhetőbb környezetért!

Az adománygyűjtés Facebook-posztja

Bővebben a színház akciójáról ITT olvashat.

Bővebben az Európai Hulladékcsökkentési Hétről ITT olvashat.

Kapcsolódó képek