menu

  • 2023.02.01.

Nyit a Cifrapalota és a Szórakaténusz

A téli bezárás után, újra nyitnak Kecskemét nagy kulturális intézményei. Február 1-jén a Cifrapalota, február 7-én pedig a Szórakaténusz tárja ki kapuit a látogatók előtt, programokban pedig nem lesz hiány.

A Cifrapalota kiállítóhely 2023. február 1-jétől, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely pedig 2023. február 7-től várja a látogatókat.

A Cifrapalotában február 4-én 10 és 14 óra között kreatív családi nap kapcsolódik a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című kiállításhoz. A programot nyomozós játék indítja, amelyhez minden gyermek kap egy füzetet, és szükség lesz a mobiltelefonra. A kreatív tevékenység ihletője, múzsája pedig maga Petőfi illetve versei lesznek, a kipróbálható technika pedig az üvegfólia festés.

A Cifrapalotában megtekinthető állandó kiállítások a Képzőművészeti állandó kiállítás, valamint a Nagyurak és vezérek – Híres avar leletek a Kiskunságból című régészeti tárlat. Emellett a SISA 70- Sisa József ötvös- és zománcművész emlékkiállítása, valamint a Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben című időszaki tárlatok várják a látogatókat.

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben a kiállítás megtekintése mellett február 11-én délelőtt az Antanténusz Műhely keretei között álarc készítés, majd 15.30-tól Aprók tánca várja az érdeklődőket.

A kiállítások megtekintése mellett várják az iskolai csoportokat a múzeumpedagógiai foglalkozásokra. A foglalkozásokról részletesen a honlapon tájékozódhatnak.

A Katona József Múzeumhoz tartozó közérdekű muzeális gyűjtemények, a Naiv Művészek Gyűjteménye, az Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény valamint a Népi Iparművészeti Gyűjtemény márciusban nyitják kapuikat az érdeklődő látogatók előtt.

 

Nyitvatartás:
Cifrapalota: keddtől vasárnapig 10.00-17.00
Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely: keddtől szombatig 10.00-17.00

Kecskeméti Katona József Múzeum

 

Kapcsolódó képek