menu

  • 2023.05.23.

ISMÉT MUZSIKÁLT AZ ERDŐ

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói 2023. május 20-án Hetényegyházán a Nyíri-erdőben, a Vackor Vár Erdei Iskolánál, majd 2023. május 21-én Lakitelek-Tőserdőben, a Holt-Tisza partján jártak.

A rendőrök „Természet- és környezetvédelem a mindennapi életünkben” címmel üzemeltettek információs pontot, ahol érdekes témákkal várták az érdeklődőket a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat keretében.

Az „Érezd a természetet!” prevenciós foglalkozások keretében kiemelt hangsúlyt kapott a vadon élő veszélyeztetett állat- és növényfajok védelme és a természeti értékeket fenyegető leggyakoribb bűncselekmények.

A környezettudatos magatartás, valamint a környezetért felelős életvitel elősegítésére, az erdőlakók és környezetük bemutatására különféle fejlesztő játékok álltak rendelkezésre.

Az erdő és az ember viszonyában is az élet a legfőbb érték. A rendőrségi információs pontra ellátogatókban tudatosult, hogy ők maguk is milyen sokat tehetnek a szűkebb és tágabb környezetük tisztaságáért, megóvásáért.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó képek