menu

  • 2023.06.08.

XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál

Gazdag programkavalkád a XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon 2023. június 21-25-ig Kecskemét főterén

A minden évben megújuló, Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál június 21-25. között kerül megrendezésre Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében.

A Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Kiállítás megnyitójára 2023. június 23-án pénteken 17 órakor kerül sor Kecskemét főterén. A kiállítást megnyitja Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke.

A megnyitó ünnepség részeként a 30 éves Kösöntyű Néptánccsoport, a Kunság Táncegyüttes és a Hírös Néptánc Tanoda nagyszabású előadására kerül sor. Ezt követi 18 órakor a Kecskemét Város Bora 2023. évi díjátadója a Mathiász János Borrend közreműködésével. Az esti órákban a Bohém Ragtime Jazz Band szórakoztatja a vendégeket és 22 órától a megújult Városháza homlokzatán fényfestésben gyönyörködhetnek a fesztivál résztvevői.

A június 21-25. között megvalósuló XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztiválon, amely a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) társrendezvénye, hungarikumok sokaságával találkozhat nemcsak a kiállítások alkalmával, de a gasztronómiában és a színpadi műsorokban is. Magyarságunk kiválóságait tíz vármegyéből érkező vendégkiállító bemutatkozásán keresztül ismerhetik meg a fesztivál látogatói.

– Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti értékekre, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést, alakítják és közösséggé kovácsolják magyarságunkat, hozzájárulnak identitástudatunkhoz – tájékoztatott minket Hamzáné Lakó Judit, az Egyesület titkára.

A rendezvényen fellép többek között az Edge King’s Zenekar, Kaláka Együttes, LILy, Nagy Szilárd, Kovácsovics Fruzsina, Radics Sándor cimbalomművész, Algo-Ritmus Zenekar, Penge Benge Jazz Band, Vikidál Gyula, Fejős Jenő magyar nótaénekes, Bor’ la Bor, Bíró Csongor Vitéz. Június 25-én 18 órakor operett dallamokkal zárul az öt napos fesztivál a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészeinek közreműködésével.

Bábelőadások, játszóházak, kézműves foglalkozások, egész napos hagyományőrző családi és gyermek programok garantálják minden korosztály részére a kellemes időtöltést.

Az esemény egyik kiemelt attrakciója a Magyar népmesék rajzfilmsorozat lesz szabadtéri vetítésekkel, továbbá minden nap egész estés animációs filmek vetítésére is sor kerül a Kecskemétfilm Kft. szervezésében, a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként.

A NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága Hungarikum kiállítással és játszóházzal, a kecskeméti Városi Civil Kerekasztal kiállítással, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat pedig Meseföld Élménybuszával várja az érdeklődőket, ahova kicsi és nagy gyermekeket egyaránt invitálnak egy vidám délutánra – színezéssel, ügyességi játékokkal, fejtörőkkel, kirakóval és finom falatokkal.

Az Aranyhomok Portéka Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei, a térségi kézművesek mesterremekei mind az öt nap megvásárolhatóak lesznek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

További részletek: www.aranyhomok.hu
Facebook esemény: XVII. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál

 

Kapcsolódó képek