menu

  • 2023.11.30.

Pestiek a Budai utczában – indul a Ciróka felnőtt sorozatának új szériája

November 30-án, 19.00 órai kezdettel, a BARGUZIN – LEHULLT CSILLAG FÉNYE című produkcióval indul a nagy népszerűségnek örvendő ifjúsági-és felnőtt előadás-sorozat új évada.

A Ciróka Bábszínház 2022-ben bemutatott produkciója idén két kategóriában is jelölést kapott a Színikritikusok díjára.
A humor és az abszurd eszközeivel színpadra állított fordulatos történetet a Petőfi személyéhez kötődő mítoszok és legendák ihlették. A költő születésének 200. évfordulója előtt tisztelgő előadást Fábián Péter írta és rendezte.

A sorozat második produkciója a Cseh Tamás életét és dalait bemutató FÜST A SZEMÉBEN – CSEH TAMÁS 80. emlékest lesz, 2024 februárjában.
A magyar könnyűzene történetének meghatározó alakja idén lenne 80 éves. A műsorban elhangzó dalok zenéjét Cseh Tamás, Másik János és Novák János, a szövegeket Bereményi Géza és Csengey Dénes szerezte.
Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán írta és rendezte: Vecsei H. Miklós.
Játsszák: Ratkóczi Huba (QJÚB) / Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) / Vecsei H. Miklós (QJÚB)

2024 márciusában Nagy Mari önálló estjét láthatják a nézők a Ciróka színpadán. Az ír származású Colm Tóibín MÁRIA TESTAMENTUMA című regénye alapján készült monodrámát Viktor Balázs rendezte.
Mi a hit? Meg kell-e halni a hitért? Meg kell-e ezért halni egy anya fiának? Vagy bárki fiának? Vagy az anyának? Milyen az a világ, ahol egy anyja szeme láttára keresztre feszített fiú a remény jelképe? Szebb ez az új, megváltott világ? Milyen terhet hordoz az az anya, aki elengedte a fiát? Cserébe a világért. A világ megváltásáért. Elengedte-e egyáltalán? Mégis, mit jelent egy anyának, egy fia nélküli világ?

Az előző évad felnőtt sorozatát Keresztes Tamás vendégjátéka, az Egy őrült naplója zárta. Keresztes Tamás ezúttal új szerepkörben mutatkozik be a kecskeméti közönség előtt. A KIZÁRÓLAG AZ UTÓKOR SZÁMÁRA című darabot Janikovszky Éva fiatalkori naplója alapján állította színpadra.
Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.” A bejegyzésekből kibomlik egy különlegesen érzékeny lány története, aki a világháború éveiben vált felnőtté. A leendő írónő hol kacagtató humorral, hol szívszorító iróniával mesél barátairól és szerelmeiről, kíméletlenül elemzi saját magát, miközben a háttérben végig ott ketyeg a világtörténelem kegyetlen órája.
Rendező: Keresztes Tamás
Játssza: Sodró Eliza és Martinkovics Máté
A produkció 2024 áprilisában lesz látható a Ciróka Bábszínházban.

 

Ciróka Bábszínház

 

Kapcsolódó képek