menu

  • 2023.12.18.

Befejeződött a Széles köz és a 445-ös főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése

Befejeződött a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése

A Vidékfejlesztési Program támogatásával megvalósításra került a VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című projekt. A 244,25 millió forint európai uniós támogatás segítségével a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú másodrendű főút közötti kapcsolatot biztosító útszakasz fejlesztése, korszerűsítése és szélesítése megtörtént.

A fejlesztéssel érintett útszakasz hossza 1595 méter, a szélessége 5,9 méter, kétoldali nemesített padkával kiépítve. A csatlakozó földutak és földes bejárók stabilizálása, a kapubejárók és a kapcsolódó felületek helyreállításával együtt megvalósult. Sor került a csapadékvíz-elvezetés kialakítására is, amely megakadályozza a csapadékos időszakok következtében kialakult belvíz problémákat. Az útfelújítás során a meglévő aknafedlapok szintre emelése, illetve cseréje is megtörtént.

A beruházásnak köszönhetően Kecskemét északi, sűrűn lakott, meghatározó jelentőségű mezőgazdasági külterületei is bevonásra kerültek a szilárdburkolatú közlekedésbe. A szélesítés eredményeképpen a közlekedő forgalom nem fogja a padkát használni, mely által nagymértékben csökkenthetőek a fenntartási költségek, a kétirányú forgalom kényelmesebbé és biztonságosabbá válik. A közlekedési-infrastrukturális fejlesztés nagymértékben hozzájárul a vidéki térségben élő lakosok életminőségének javításához, elérhetőbbé teszi számukra az alapvető szolgáltatásokat, megteremti a közösségi élet feltételeihez való könnyebb hozzáférés lehetőségét, mindemellett a közlekedés biztonságosabbá válik.

A projektről bővebb információt a www.kecskemet.hu oldalon olvashatnak.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a VP-3295355358 azonosító számú „Kecskeméten a Nyíri út folytatásának a Széles köz és a 445. számú főút közötti szakaszának felújítása és szélesítése” című pályázata a VP6-7.2.1.1-21 kódszámú „Külterületi helyi közutak fejlesztése” című felhívásra 244,25 millió Ft összegű európai uniós támogatást nyert. A támogatás mértéke 95%. A projekt a Vidékfejlesztési Program támogatásával valósult meg.

 

Kapcsolódó képek