menu

  • 2024.03.04.

Magyarok Vására Kiskunhalas 2024

2024. március 15-én pénteken 8 órától, civil kezdeményezésre, a Hazatalálás Baráti Kör Egyesület szervezésében Kiskunhalason újra megrendezésre kerül a Magyarok Vására.

A 15. éve megrendezett esemény célja a vásárlók szemléletformálása, a magyar termelők és kézműves mesterek támogatása, termékeik népszerűsítése. A vásárban helypénz nincs, a rendezvény a befolyó adományokból tartja fenn magát, mely a helyi hagyományőrzők együttes munkájának és részvételének köszönhetően mára már országos hírűvé vált. Távolabbi országrészekből és a Kárpát-medence egész területéről, a határon túlról is nagy számban érkeznek magyar kézműves mesterek, neves népi iparművészek.

Az idén is több, mint 200 magyar kézműves és termelő regisztrált, hogy megmutathassa Kiskunhalason portékáját, melyek kiváló minőségű, kis tételben készült, kézi készítésű magyar termékek.

ÉRKEZNEK:

Őstermelők, méhészek, sajtosok, mézeskalácsosok, fazekasok, szappankészítők, borászok, kosár, csuhé- és gyékényfonók, fafaragók, kovács, pékek, hangszerkészítő, keramikusok, szőnyegszövők, hímzők, viseletvarrók, szíjgyártók, fajáték készítők, bábosok, bőrdíszművesek, lekvárosok, gyöngyfűzők, rongyművesek, ékszerkészítők, íjkészítő, tojásfestők, szűcs, tímár, gölöncsér, fűszeresek, kürtőskalácsosok, réteskészítők, édességesek, hentesek, sörfőzde, gyógynövényesek, savanyúságosok, gombászok, tésztás, késesek, ásványékszer készítők, nemezkészítők, könyvesek, foltvarrók, kertészek, horgolók, ötvös, faszobrász, kéziszövők, körhintás, valamint a jó vásárhoz illően étel és ital is lesz bőven.

A jó hangulatról hagyományőrző csapatok gondoskodnak, 8 órától zenés programokkal várják a látogatókat!

08:00 Himnusz
08:30 Halas Táncegyüttes és az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei
09:30 “Köztünk élő Petőfi” – a Kisszállási Színkör előadása
10:30 “A régi világ hangszereinek meséi” – Gulyás László vándormuzsikus műsora kicsiknek és nagyoknak
11:30 Mentés Másként Trió koncertje
12:30 “Jó ebédhez szól a nóta” – Halasi Népdalkör műsora
13:30 Kiskun Táncegyüttes és a Halasi Művészeti Iskola néptáncos növendékei

A nap folyamán közreműködik a Bittó Banda.

A rendezvény ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

Az esemény ITT található!

 

 

 

Kapcsolódó képek